Voor wie zijn deze Vespareizen geschikt?
Wij richten ons vooral op koppels, vriendengroepen en gezinnen die op een originele manier willen genieten van een stukje Italië. 
We kunnen deze rondritten ook regelen voor uw bedrijf. Het is immers een ideale en toffe incentive voor het personeel.

Vanaf welke leeftijd mag je met een Vespa rijden?
Onze Vespa's zijn 125cc. Volgens de Italiaanse wetgeving mag je vanaf 16 jaar rijden met een Vespa 125cc indien je in het bezit bent van een brommerrijbewijs (A1), of 18 jaar bent en in het bezit van een autorijbewijs (B). 

Beginnen de tours op een vaste datum?
Onze Vespatours zijn op individuele basis.  Zij kunnen naargelang de beschikbaarheid dus starten op gelijk welke dag van de week. 

Kunnen kinderen achterop zitten?
Volgens artikel 170 van de Italiaanse wegcode moeten passagiers minstens 5 jaar zijn. Voor kinderen kleiner dan 1m30 kan op aanvraag gratis een speciaal kinderzitje voorzien worden voor een betere veiligheid en stabiliteit van het kind.
Als jullie een sportief gezin zijn, kan je twee Vespa's huren en de kinderen meenemen.

Hoe zijn de Vespa's verzekerd?

De Vespa's zijn geregistreerd voor verhuur en dus ook verzekerd voor verhuur. Ze zijn verzekerd tegenover derden, tegen diefstal en brand, en met een franchise van 350 euro in geval van diefstal. Het maximum verzekerd bedrag is 6.000.000 euro per schadegeval. De inbegrepen verzekering dekt alle schade veroorzaakt aan derden (passagier inbegrepen). De bestuurder is echter niet verzekerd.

Je kan een 'Damage Waiver' aanschaffen, een bijkomende verzekering tegen alle schade aan de Vespa. Indien er schade is, is er niets te betalen, ook geen franchise en ook geen waarborg van 500 euro zoals bij andere verhuurbedrijven.
Bovendien staan er zelfs geen kleine lettertjes op de achterkant van ons contract!
Deze schadeverzekering kost 30 euro/2 dagen, 40 euro/3 dagen, 50 euro/4 dagen.
  

Is er een waarborg te betalen? 

Indien je de Damage Waiver (de schadeverzekering) neemt, hoef je geen waarborg te betalen. Anders wordt een kredietkaart of 350 euro cash als waarborg gevraagd.

Wat verbruikt een Vespa? 

De Vespa's rijden op loodvrije benzine type 95. De inhoud van de benzinetank is 8,5 liter. Met een volle tank kan je ongeveer 120 tot 150 km. rijden, afhankelijk van het rijgedrag en het gewicht van de bestuurder en passagier.


Is het moeilijk om met een Vespa te rijden?

Alle Vespa's hebben automatische versnelling. Je moet enkel gas geven en remmen. De meeste mensen kunnen na een paar rondjes vlot rijden. Als je kleiner bent dan 1m60 zal je bij stilstand moeilijker met je voeten aan de grond geraken. Bij het afleveren van de Vespa's krijg je tips over hoe je veilig met een Vespa kan rijden.

Hoe zit dat met dat roadbook?
Onze roadbooks worden elk jaar nagekeken en bijgesteld indien nodig. Wij garanderen de mooiste en minst drukke baantjes voor jouw Vespavakantie.
Je kan het je ook gemakkelijk maken: alle rondritten zijn voorgeprogrammeerd in een gps, die je voor een klein prijsje kan huren.

 

Waar wordt de Vespa geleverd?
De Vespa's worden naar uw verblijf gebracht, wel enkel naar de verblijven waarmee wij samenwerken en die in onze prijslijst staan.


Kan je ook een Vespa huren zonder het volledige pakket te nemen?
Wij bieden een hoogstaand product aan als reisorganisator, dus niet als verhuurbedrijf. We hebben een selectie van uitgekozen hotels, uitgewerkte roadbooks, uitgekozen baantjes.
De mensen die de briefing geven zijn zeer professioneel: je krijgt niet alleen een technische briefing maar ook veel informatie over de regio. Een deel van de briefing gebeurt bij de Vespa, het andere deel gezellig aan een tafel op het terras van het hotel. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen terugkeren om een andere regio met de Vespa te ontdekken.
Daarom verhuren we dus geen losse Vespa's.

 

En als er toch problemen zouden opduiken?
Je krijgt van ons een noodnummer dat bij gebruik onmiddellijk beantwoord wordt. En dat in het Nederlands!

 

Hoe kan je reserveren?
Stuur een mailtje naar kristof@heidetravel.be of vul het contactformulier in. Wij laten de prijs nog eens weten en stellen eventueel vluchten en transfers of huurauto voor.
Betalen kan via overschrijving op onze bankrekening of met je kredietkaart.
  

Een impressie van onze Vespareizen zie je op dit filmpje.