Voor wie zijn deze Vespareizen geschikt?
Onze focus ligt vooral op koppels, vriendengroepen en gezinnen die op een originele manier willen genieten van het beste van Italië. 
Bovendien kunnen we deze rondritten ook regelen als een boeiende incentive voor bedrijven, een perfecte en leuke beloning voor het personeel.

Vanaf welke leeftijd mag je met een Vespa rijden?
Onze Vespa's zijn 125cc. Volgens de Italiaanse wetgeving kun je vanaf 16 jaar rijden met een Vespa 125cc, mits je in het bezit bent van een brommerrijbewijs (A1). Als je 18 jaar bent en een autorijbewijs (B) hebt, kun je ook genieten van de Vespa-ervaring. 

Beginnen de tours op een vaste datum?
Onze Vesparondritten zijn op individuele basis en kunnen starten op elke dag van de week, afhankelijk van de beschikbaarheid.  

Kunnen kinderen achterop zitten?
Volgens artikel 170 van de Italiaanse wegcode moeten passagiers minstens 5 jaar zijn. Voor kinderen kleiner dan 1m30 kunnen we op aanvraag gratis een speciaal kinderzitje voorzien voor extra veiligheid en stabiliteit.
Als je een sportief gezin bent, kan je twee Vespa's huren en de kinderen meenemen.

Hoe zijn de Vespa's verzekerd?

Onze Vespa's zijn geregistreerd voor verhuur en volledig verzekerd. Ze zijn gedekt tegenover derden, tegen diefstal en brand, met een franchise van 350 euro in geval van diefstal. De inbegrepen verzekering dekt alle schade veroorzaakt aan derden (passagier inbegrepen), maar niet aan de bestuurder.

Voor extra gemoedsrust kan je een 'Damage Waiver' aanschaffen, een aanvullende verzekering die alle schade aan de Vespa dekt zonder extra kosten. 
Bovendien staan er zelfs geen kleine lettertjes op de achterkant van ons contract!
Deze schadeverzekering kost 30 euro/2 dagen, 40 euro/3 dagen, 50 euro/4 dagen.
  

Is er een waarborg te betalen? 

BIj het nemen van de 'Damage Waiver' (de schadeverzekering) is er geen waarborg vereist.  Anders vragen we een kredietkaart of 350 euro in contanten als waarborg.

Wat verbruikt een Vespa? 

Onze Vespa's rijden op loodvrije benzine type 95, met een tankinhoud van 8,5 liter. Met een volle tank kun je ongeveer 120 tot 150 km. rijden, afhankelijk van het rijgedrag en het gewicht van de bestuurder en passagier.


Is het moeilijk om met een Vespa te rijden?

Alle Vespa's hebben automatische versnelling, waardoor het rijden heel eenvoudig is. Na een paar rondje zul je al vlot kunnen rijden. Bij het afleveren van de Vespa's krijg je tips over hoe je veilig kan rijden.

Hoe zit dat met dat roadbook?
Onze roadbooks worden jaarlijks gecontroleerd en aangepast indien nodig. We garanderen de mooiste en minst drukke baantjes voor jouw Vespavakantie.
Voor extra gemak kan je ook voor een klein prijsje een gps huren, waarin 4 rondritten geprogrammeerd staan.

 

Waar wordt de Vespa geleverd?
De Vespa's worden afgeleverd bij jouw verblijf, maar alleen bij de accommodaties waarmee wij samenwerken en die in onze prijslijst vermeld staan.


Kan je ook een Vespa huren zonder het volledige pakket te nemen?
Wij bieden een hoogwaardig product als reisorganisator, niet als verhuurbedrijf. Onze selectie omvat zorgvuldig gekozen hotels, uitgewerkte roadbook en speciaal gekozen baantjes.
Onze professionele briefings bevatten niet alleen technische informatie maar ook boeiende details over de regio. Een deel van de briefing gebeurt bij de Vespa, het andere deel gezellig aan een tafel op het terras van het hotel. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen terugkeren om een andere regio met de Vespa te ontdekken.
Daarom verhuren we dus geen losse Vespa's.

 

En als er toch problemen zouden opduiken?
Geen zorgen! Je ontvangt van ons een noodnummer dat onmiddellijk wordt beantwoord, en dit in het Nederlands!

 

Hoe kan je reserveren?
Stuur een mailtje naar kristof@heidetravel.be of vul het contactformulier in. Wij laten de prijs nog eens weten en stellen eventueel vluchten en transfers of huurauto voor.
Betalen kan via overschrijving op onze bankrekening of met je kredietkaart.
  

Een impressie van onze Vespareizen zie je op dit filmpje.